Höyrylaiva Tarjanteen aikataulu 5.6.-16.8.2019

Tampere – Virrat keskiviikkoisin ja perjantaisin 5.6.-14.8.2019

10:00 Tampere
12:45 Murole
14:30 Ruovesi
16:05 Visuvesi*
18:00 Virrat

Virrat – Tampere torstaisin ja lauantaisin 5.6.-15.8.2019

10:00 Virrat
11:55 Visuvesi*
13:30 Ruovesi
15:15 Murole
18:00 Tampere

* pysähdys laiturissa ennakkovarauksella

Tampere – Ruovesi perjantaina 16.8.

10:00 Tampere
12:45 Murole
14:30 Ruovesi

 

Höyrylaiva Tarjanne vie ajatukset vastustamattomasti nostalgiseen menneeseen. Aluksen charmi puree yhä yli sadan vuoden jälkeenkin. Höyrypillin vihellys irrottaa jalat maan kamaralta ja matka jylhissä maisemissa kohti Ruovettä ja Virtoja voi alkaa.

Tampereelta Ruoveden kautta Virroille kulkeva historiallinen Runoilijan tie on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergin mukaan, sillä hän asui nuoruudessaan Ruovedellä ja kirjoitti siellä useita kuuluisia runojaan.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Runoilijan tien laivareitillä näet upeita järvinäkymiä ja vaikuttavia luonnonmaisemia, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet Runebergin lisäksi monia muitakin Suomen kuuluisimpia taiteilijoita, kuten Oskar Merikantoa, Akseli Gallen-Kallelaa, Hugo Simbergiä, Ellen Thesleffiä, Lauri Viitaa ja Aila Meriluotoa.

Runoilijan tien lähtö- ja päätesatamina ovat Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustalahden satama Tampereella sekä Virtain laivaranta aivan Virtain keskustan tuntumassa. Reitti kulkee Näsijärvellä, Muroleen kanavan, Ruoveden ja Visuveden kautta Virroille. Kokonaisuudessaan matka-aika on 8 tuntia ja 15 minuuttia.

Laivareitillä liikennöi S/S Tarjanne, vuonna 1908 rakennettu höyrylaivalegenda, joka on elämänsä aikana toiminut muun muassa sotalaivana ensimmäisessä maailmansodassa sekä ollut mukana Siilinkarin edustalla uponneen S/S Kurun pelastustöissä vuonna 1929.

Alus on viimeinen pitkän linjan matkustajahöyrylaiva Suomessa. Matkan aikana matkustajat pääsevät kokemaan kuuluisan höyrypillin vihellyksen ja nauttimaan ravintolan antimista Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa ravintolassa.

Laivan irrotessa laiturista Tampereen päässä nähdään ensin Pispalanharjun maisemia, Näsijärven sinistä selkää, rantojen upeita huviloita ja kartanoita sekä Kirnusalmen kapeikon kalliomaalaukset. Laiva lipuu myös Gallen-Kallelan erämaa-ateljeen Kalelan ohi.

Lisätietoja Tarjanteen pakettimatkoista täältä

 

Tarjanteen maukkaaseen menuun voitte tutustua (pdf):

Tarjanne menu kesäkuu

Tarjanne menu heinäkuu

Tarjanne menu elokuu

Tarjanne menu syyskuu


Tiesithän, että voit myös yöpyä Tarjanteella Virroilla?

Laivalla on varattavissa 3 hyttiä
* 4 hengen
* 2 x 2 hengen
Yhteiset wc ja suihku käytävällä

Yöpymishinta 50 €/aikuinen, 25 €/lapsi 3-12-v sis. yöpyminen, aamiainen ja hytin päiväkäyttö menomatkalla

Hyttivaraukset asiakaspalvelu@hopealinja.fi

Hintaesimerkkejä
Tampere – Murole 30 €
Tampere – Ruovesi 40 €
Tampere – Virrat 60 €
meno-paluu x 1,5

Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja.
Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä 2 €/ lippu.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

Huom!

Tarkistathan toteutuvat reittimatkat ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

Laivamatkat ovat toteutettavissa myös tilausristeilynä tai ryhmälle räätälöitynä kokonaisuutena. Katso valmiit paketit ja hinnat: hopealinjat.fi/ryhmille