Höyrylaiva Tarjanteen aikataulu 24.6.-15.8.2020

Tampere – Virrat keskiviikkoisin ja perjantaisin

10:00 Tampere
12:45 Murole
14:30 Ruovesi
16:05 Visuvesi*
18:00 Virrat

Virrat – Tampere torstaisin ja lauantaisin

10:00 Virrat
11:55 Visuvesi*
13:30 Ruovesi
15:15 Murole
18:00 Tampere

Lisäksi risteilemme viikolla 25

to 18.6. Tre-Virrat reitti, la 20.6. Virrat-Tre reitti

* pysähdys laiturissa ennakkovarauksella
________________________________

Virtainkierros (Tampere- Virrat-Tampere)
Sisältää lounaan laivalla, risteilyn Tampereelta – Virroille ja linja-automatkan Virroilta – Tampereelle.

Linja-auto noutaa matkustajat Virtain satamasta (Pohjolantie 7, Virrat) klo. 18.15. Bussi saapuu Tampereelle 20.15. Kysythän linja-auto kuljettajalta, jos kyyti Mustalahden satamaan on mahdollinen.

Hinta alk. 92 €

________________________________

Höyrylaiva Tarjanne vie ajatukset vastustamattomasti nostalgiseen menneeseen. Aluksen charmi puree yhä yli sadan vuoden jälkeenkin. Höyrypillin vihellys irrottaa jalat maan kamaralta ja matka jylhissä maisemissa kohti Ruovettä ja Virtoja voi alkaa.

Tampereelta Ruoveden kautta Virroille kulkeva historiallinen Runoilijan tie on saanut nimensä Johan Ludvig Runebergin mukaan, sillä hän asui nuoruudessaan Ruovedellä ja kirjoitti siellä useita kuuluisia runojaan.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Runoilijan tien laivareitillä näet upeita järvinäkymiä ja vaikuttavia luonnonmaisemia, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet Runebergin lisäksi monia muitakin Suomen kuuluisimpia taiteilijoita, kuten Oskar Merikantoa, Akseli Gallen-Kallelaa, Hugo Simbergiä, Ellen Thesleffiä, Lauri Viitaa ja Aila Meriluotoa.

Runoilijan tien lähtö- ja päätesatamina ovat Särkänniemen kupeessa sijaitseva Mustalahden satama Tampereella sekä Virtain laivaranta aivan Virtain keskustan tuntumassa. Reitti kulkee Näsijärvellä, Muroleen kanavan, Ruoveden ja Visuveden kautta Virroille. Kokonaisuudessaan matka-aika on 8 tuntia ja 15 minuuttia.

Laivareitillä liikennöi S/S Tarjanne, vuonna 1908 rakennettu höyrylaivalegenda, joka on elämänsä aikana toiminut muun muassa sotalaivana ensimmäisessä maailmansodassa sekä ollut mukana Siilinkarin edustalla uponneen S/S Kurun pelastustöissä vuonna 1929.

Alus on viimeinen pitkän linjan matkustajahöyrylaiva Suomessa. Matkan aikana matkustajat pääsevät kokemaan kuuluisan höyrypillin vihellyksen ja nauttimaan ravintolan antimista Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemassa ravintolassa.

Laivan irrotessa laiturista Tampereen päässä nähdään ensin Pispalanharjun maisemia, Näsijärven sinistä selkää, rantojen upeita huviloita ja kartanoita sekä Kirnusalmen kapeikon kalliomaalaukset. Laiva lipuu myös Gallen-Kallelan erämaa-ateljeen Kalelan ohi.

 

 

Perjantain ja lauantain lähdöillä 26.6.-1.8. on matkassa mukana haitaristi Tapani Luojus


Tiesithän, että voit myös yöpyä Tarjanteella Virroilla?

Laivalla on varattavissa 3 hyttiä
* 4 hengen
* 2 x 2 hengen
Yhteiset wc ja suihku käytävällä

Yöpymishinta 50 €/aikuinen, 25 €/lapsi 3-12-v sis. yöpyminen, aamiainen ja hytin päiväkäyttö menomatkalla

Hyttivaraukset asiakaspalvelu@hopealinja.fi

Hintaesimerkkejä
Tampere – Murole 32 €
Tampere – Ruovesi 42 €
Tampere – Virrat 62 €
meno-paluu x 1,5

 

Huom!

Tarkistathan toteutuvat reittimatkat ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

Laivamatkat ovat toteutettavissa myös tilausristeilynä tai ryhmälle räätälöitynä kokonaisuutena. Katso valmiit paketit ja hinnat: hopealinjat.fi/ryhmille