Laukon kartano

HUOM!!! LAUKON KARTANON- REITTIMATKA EI RISTEILE ENÄÄ TÄNÄ KESÄNÄ.

Laukontorin ja Laukon kartanon perinteikäs reitti kuljettaa kauaksi arjesta ja Pyhäjärven sinisillä aalloilla pääset nauttimaan upeista järvimaisemista sekä laivaravintolan palveluista. Uudistunut ja upea Laukko on suuri suomalainen historiakartano, joka mainitaan ensimmäisen kerran historiallisissa asiakirjoissa vuonna 1416. Yli kuuden vuosisadan mittainen historia on täynnä mielenkiintoisia käänteitä, joihin pääsee syventymään vierailulla. Upea kartanomiljöö, upeat antiikki- ja taidekokoelmat sekä tasokkaat ravintolapalvelut houkuttelevat viettämään Laukossa kiireettömän kesäpäivän.

Laukon kartanon reittiä liikennöidään kesäsunnuntaisin, tilauksesta ryhmille myös muina aikoina ja päivinä. Ennakkovarauksesta laiva ottaa matkustajia kyytiin myös Nokialta Scandic Edenin laiturilta.

Laukon kartanon vesireittiin kiteytyy paljon tamperelaista historiaa. Tampereen Laukontori on saanut nimensä Pyhäjärven aalloilla liikkuneen siipirataslaiva Laukon mukaan, joka liikennöi Tampereelta Vesilahden ja Laukon kartanon väliä. Laivan rakennutti vuonna 1859 Laukon kartanon isäntä Adolf Törngren, joka tunnetaan myös Tampellan ja Takon perustaneena liikemiehenä. Laivaliikenteen myötä Tampereelle syntyi vireä kauppapaikka, jota ryhdyttiin kutsumaan Laukontoriksi.

Laukon kartanossa vieraat pääsevät tutustumaan kokonaisuudessaan niin päärakennuksen ainutlaatuiseen taide- ja antiikkikokoelmaan kuin kartanon laajaan puistoalueeseen ja pihapiiriin. Laukon vanhassa tallissa olevassa kartanopuodissa myydään kartanon rouvan suosikkiesineitä – mm. antiikki- ja historiakirjoja, käsintehtyjä koruja ja huiveja, englantilaisia posliiniastioita ja lamppuja, ihania puuleluja, kauniita kortteja ja uutta valokuvataidetta.

Osta liput verkkokaupastamme »

010 422 5600
asiakaspalvelu@hopealinja.fi

RYHMILLE

Ryhmille räätälöidyt kokonaisuudet myös muina aikoina. Kysy tarkempi tarjous myyntipalvelustamme: asiakaspalvelu@hopealinja.fi

Hopealinjan m/s Tammerkoskella risteillään ainutlaatuiseen ja uudistuneeseen Laukon kartanoon. Laukossa tutustut historiallisen kartanomiljöön tarjontaan ja voit tehdä uniikkeja ostoksia kartanon rouvan puodissa. Risteily starttaa aamupäivällä ja paluu on illansuussa. Upea risteily, aurinkoterassin tunnelmaa, historian havinaa, ravintolaelämyksiä – kaikki samassa paketissa. Mikä olisi parempi tapa viettää kesäpäivää? Laukosta Laukkoon kesän kohokohdaksi!

AIKATAULU 2019

9.6.–7.7. sunnuntaisin
(poislukien juhannus 23.6.)
sekä keskiviikkona 19.6.

Tampereelta ja Nokialta:

10:30 Tampere/Laukontori
11:30 Nokia/Eden
12:45 Laukon kartano

15:30 Laukon kartano
16:45 Nokia/Eden
17:45 Tampere/Laukontori

Huom!

Muutokset ja poikkeukset mahdollisia, tarkistathat toteutuvat risteilyt ja ajantasaiset aikataulut tapahtumakalenteristamme.

LIPUT TAMPEREELTA

Laukontori – Laukon kartano – Yksi suunta
30 € aikuinen
23 € eläkeläinen/opiskelija
18 € lapsi 3-12-v

Laukontori – Laukon kartano – Meno-paluu
45 € aikuinen
35 € eläkeläinen/opiskelija
25 € lapsi 3-12-v

LIPUT NOKIALTA

Eden – Laukon kartano – Yksi suunta
20 € aikuinen
17 € eläkeläinen/opiskelija
12 € lapsi 3-12-v

Eden – Laukon kartano – Meno-paluu
30 € aikuinen
26 € eläkeläinen/opiskelija
18 € lapsi 3-12-v

Hinnat ovat verkkokauppamme online-hintoja. Laukontorin lipunmyynnistä tai laivasta ostettaessa lippulisä 2 €/ lippu.