Kesän 2017 uutuustuotteena pyöräilyn ja laivamatkan yhdistävä Aktiivipassi

Tampereen ja sen lähikuntien luonto, järvimaisemat sekä hyvä tieverkosto suorastaan kutsuvat tarttumaan pyörää sarvista ja polkaisemaan matkaan. Kesälle 2017 Hopealinjat on suunnitellut neljä omanlaistaan Aktiivipassia monen pyöräilijän makuun Pyhäjärven ja Näsijärven maisemiin.

Passit on suunniteltu niin, että niitä hyödyntämällä pääsee näkemään ja kokemaan mahdollisimman vaihtelevasti luonnon rauhaa, kulttuurielämyksiä ja upeita maisemia, ruokaa unohtamatta! Pyöräilijän pitää tien päällä matkan varrelta löytyvät tunnelmalliset ravintolat ja persoonalliset kahvilat sekä tietenkin Hopealinjojen omat laivaravintolat, joissa keskitytään lähialueiden ruokatuottajien parhaisiin paloihin.

Passit mahdollistavat kätevästi pyörän ottamisen laivaan, ja pyöräilyyn yhdistetty laivamatka tarjoaa sopivan lepotauon ja erilaisen näkökulman Pirkanmaan upeiden maisemien kokemiseen.

Vaihtelevia reittejä Pyhäjärvellä ja Näsijärvellä

Matkaan lähteminen on tehty helpoksi, sillä pyöräilyreitin suunnitteluun saa paljon apuja ja ideoita Näsijärven ja Pyhäjärven pyöräilyreitille omistetulla PyhaNasi-sivustolla. Toisaalta myös pyöräilyosuuden omatoiminen soveltaminen ja seikkailumielellä retkeileminen sopii hyvin Aktiivipassien henkeen.

Edenistä itään -Aktiivipassi sisältää pyöräilyä 15–20 km Pyhäjärven vehreää maisemareittiä, laivamatkan Tampereen Laukontorilta Nokian Edeniin tai vaihtoehtoisesti Edenistä Laukontorille. Pyöräilyosuudelle löytää hyvä vinkit Pyhäjärvireitin verkkosivulta.

Hieman pidempää pyöräretkeä suunnittelevalle ehdotamme Lyhdynkantaja-passia. Paketti sisältää pyöräilyä Pyhäjärven maisemareitillä noin 45–90 km sekä laivamatkan pyörän kera Tampereelta Visavuoreen. Matkan reittiä voi suunnitella tarkemmin täällä.

Teisko Highway -passi puolestaan suuntaa Näsijärvireitin hulppeisiin maalaismaisemiin! Ota pyörä mukaan ja hyppää legendaarisen höyrylaiva Tarjanteen kyytiin Tampereen Mustalahdesta ja nouse pyörän selkään Muroleen kanavalle (tai toisinpäin). Pyöräilyä kertyy jo noin 65 km omista reittivalinnoista riippuen. Kurkista täältä tarkemmat ohjeet ja ideat pyörilyosuudelle.

Pro-pyöräilijöitä palvee parhaiten Karhunkaataja-passi, joka on varsinainen Näsijärvireitin Grand Tour. Pyöräilyä kertyy jopa 150 kilometriä, ja suosittelemmekin varaamaan tähän reissuun useamman päivän ja yöpymään matkan varrella. Matkan toinen suunta kuljetaan Tampereen Mustastalahdesta Virroille (tai päinvastoin) höyrylaiva Tarjanteen kyydissä, ja toisella puoliskolla nautitaan Näsijärvireitin vaihtelevista maisemista pyörän selässä.
Katso tarkemmat vinkit pyöräilyosuudelle. 

Kesä 2017 on ehdottomasti pyöräilyn kesä – Aloita siis ketjujen rasvaus jo nyt ja muista ostaa oma Aktiivipassisi verkkokaupastamme.

Liity postituslistalle

Syötä sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä kuulumisia ja tarjouksia parin viikon välein.