Höyrylaiva Tarjanne palasi aikataulun mukaiseen liikenteeseen tiistaina 31.7.

110-VUOTIAAN TARJANTEEN KONEREMONTTI KOKOSI HÖYRYLAIVOJEN YSTÄVÄT YHTEEN – TARJANNE PALASI AIKATAULUN MUKAISEEN LIIKENTEESEEN 31.7.2018

Perjantaina 20.7. 110-vuotiaan höyrylaiva Tarjanteen höyrykattilassa ilmeni vuoto ja laiva hinattiin Virroilta Tampereelle. Höyrylaivojen ystävät ympäri Suomen kokosivat voimansa ja kokenut tiimi hoiti koneremontin helteiden keskellä. Tarjanne palaa aikataulun mukaiseen liikenteeseen tiistaina 31.7. Loppukesän ja syksyn risteilytarjontaa lisätään peruuntuneiden vuorojen ja lämpimänä jatkuvien säiden johdosta.

Höyrylaivojen ystävät ympäri Suomen ovat koonneet voimansa Tampereella. Perjantaina 20.7. Tarjanteen höyrykattilassa ilmeni vuoto. 110-vuotiasta höyrylaivavanhusta ei haluttu rasittaa enempää ja se hinattiin Virroilta Tampereelle. Sesongista huolimatta laivan konemestari Markus Puttonen sai haalittua kokoon Suomen kokeneimman tiimin, joka aloitti höyrykattilan purkutyöt jo sunnuntaina Kimmo Ruuskasen johdolla. ”Rakkaus höyrylaivoihin ja toivo niiden säilymisestä liikenteessä ajoi miehet ympäri Suomea Tampereelle.” Jari Niemi, Runoilijan tien laivatoimenjohtaja kertoo.

”Syksylle suunniteltu koneremontti päätettiin tehdä välittömästi ja siten, että liikennöinnin keskeytys on mahdollisimman lyhyt. Tämän hetken ennusteiden valossa lämpimät säät jatkuvat ja aiomme lisätä loppukesän risteilytarjontaa siitäkin syystä.” kertoo Runoilijan tien toimitusjohtaja Mari Vuorinen.

Tiistaina 24.7. höyrykattilan tuliputket oli jo purettu ja katsastaja kävi toteamassa höyrykattilan sisäpuolen olevan kunnossa. Uudet tuliputket on nyt asennettu paikoilleen, höyrykattila on koeponnistettu ja katsastaja tarkasti laivan maanantaina 30.7. Remontin johdosta ikonisen höyrylaivan kattila saa noin 40 vuotta lisää käyttöikää.

Tarjanne palasi Tampereen ja Virtain väliseen reittiliikenteeseen aikataulun mukaan tiistaina 31.7. Loppukesän ja syksyn risteilytarjontaa tullaan lisäämään.

Kuva: Tuomo Schering

Liity postituslistalle

Syötä sähköpostiosoitteesi ja saat meiltä kuulumisia ja tarjouksia parin viikon välein.